BW Nivelles - VC Duvel Puurs: 3-1

Datum artikel: 26 september 2017Zondag 24 september deed zijn naam eer aan. Het was een stralende dag en de temperatuur was aangenaam. In de hal van BW Nivelles was het echter broeierig warm en dat speelde mee in de concentratie van onze duvelboys.

Vanaf de eerste punten werd het duidelijk dat er 2 tegenstanders op het plein stonden: het team van Nivelles maakte het Puurs lastig maar Puurs vocht ook duidelijk met zichzelf. Het duurde even voordat het niveau van de vorige matchen terug kwam. De opslagdruk van Steenhouwer en Aharrar maakte het moeilijk om de eerste set te winnen.

In set 2 startte Nivelles zonder de geblesseerde Steenhouwer. Zo kreeg de receptielijn meer controle en leek het alsof de spelers van Puurs het ritme te pakken hadden. Echter door een aantal individuele fouten gingen een heleboel punten verloren. het was een nek aan nek race tot het einde van de 2e set, totdat opnieuw een gebrek aan concentratie de duvelboys de das omdeed. Door een aantal tactische opslagen van Nivelles te onderschatten, zag VC Duvel Puurs de kans op setwinst snel verdwijnen.

De 3e set was dan wel van niveau. Minder individuele fouten en een beetje meer geluk zorgden voor een verpletterende setwinst voor VC Duvel Puurs.

Dan het moment in de 4e set om erop en erover te gaan. Weer was het de tweede tegenstander van vandaag die Puurs tegenhield. Opnieuw miscommunicatie in het eigen spel en een aantal individuele fouten dwongen de duvelboys in de achtervolging. Op het einde van de 4e set kwam het nog akelig dicht bij een overwinning maar Aharrar zorgde voor het verlossend punt voor Nivelles.

Fotoreportage Ivan Plettinckx: https://www.flickr.com/photos/137117023@N06/sets/72157689568385565