Avoc Achel - VC Duvel Puurs 3-0 + Foto's!!!

Datum artikel: 28 oktober 2017Klik hier voor de fotoreportage: https://www.flickr.com/photos/137117023@N06/albums/72157688614547094

Vandaag stond er de verre verplaatsing naar Avoc Achel op het programma. We wisten op voorhand dat het geen gemakkelijke wedstrijd ging worden en dat werd al heel snel duidelijk.

Avoc Achel liet duidelijk zien dat zij op de eerste plaats staan in het klassement. Maar toch lieten onze Duvelboys zich niet zomaar naar de slachtbank leiden.

We hadden een goeie servicedruk waar de receptie van Achel dikwijls geen oplossing op wist. Kanonnen Wouter Vriens en Goran Isek mochten meerdere keren hun duivels ontbinden waardoor op de Achelse kant de ballen amper konden gebracht worden tot bij de setter.

Spijtig genoeg was onze receptie van minder goeie kwaliteit, ook deels door de servicedruk van Avoc Achel, waardoor onze setter moeilijk alle posities kon aanspelen en onze aanval stereotyper verliep. Bij goeie receptie werden onze middenaanvallers goed aangespeeld waardoor we daar ook punten scoorden. Maar grotendeels moesten de hoekaanvallers worden opgezocht of opposite op pos 1 waardoor er dikwijls een tweemansblock stond te wachten.

Nu zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen V.C. Zoersel op het programma in het kader van de Beker van Antwerpen. Ook een wedstrijd die zeker niet te onderschatten zal zijn want zij zijn de enige club die dit seizoen al een punt hebben kunnen afpakken van Avoc Achel (2-3).

Maar het is nu zaterdag een bekerwedstrijd en dan kan altijd van alles gebeuren.

Setstanden van de wedstrijd: 25/19, 25/17, 25/18

Verslag: Ivan Plettinckx