Dames 3e Prov - M. SIKS Blaasveld: 0-3 + Foto's!!!

Datum artikel: 29 oktober 2017 - 20:28

Onze Dames 3de Provinciale van coach Wouter Lambrechts kenden een druk weekend. Nadat ze gisteren al Nijlen hadden verslagen met 1-3 in competitieverband, traden ze vanavond in de Beker van Antwerpen aan tegen de buren van MSiks. De gasten uit Blaasveld werken hun wedstrijden normaal af in Liga B, 5 reeksen hoger dus dan onze dames, waardoor die konden rekenen op een 6-0 voorsprong per set.

In de eerste set openden onze Duvel-ladies goed. Ze hielden de 6-punten-kloof vast tot de eerste time-out en konden na 4 gespeelde punten dus gaan rusten met een deugddoende 8-2 voorsprong. De dames van MSiks, die gewoon met hun basisploeg aantraden, hadden duidelijk een stevige speech gekregen tijdens de onderbreking, want ze schoten nadien als een pijl uit een boog weg. Met stevig serveerwerk drukten ze Puurs weg en zo was de achterstand al snel gesmolten als sneeuw voor de zon. Blaasveld duwde door en liep gaandeweg steeds verder uit. Via 9-16 ging het zo naar 14-25.

Ook in de tweede set startten onze Dames voortreffelijk. Het hield gelijke tred met de grotere en sterkere tegenstandsters en beloonde zichzelf zo met een 8-3 voorsprong. Toch toonden onze dames teveel respect en waren ze onder de indruk van de omstandigheden. Het talrijk opgekomen publiek vuurde hen stevig aan, maar op het veld moest Duvel de wet van de sterkste ondergaan. Blaasveld schudde enkele mooie combinaties uit de mouwen en wist zo het Puurse blok meermaals te omzeilen. Ze haalden zo ook de 2de set binnen met 15-25.

In de derde set leken onze Dames eindelijk over hun schroom heen. Ze durfden zich nu wel aanvallend te profileren en zetten MSiks meer dan eens onder druk. Dat zelfvertrouwen werd beloond en zo fonkelde er zowaar een 9-0 voorsprong op het scorebord. MSiks moest stevig aan de bak om de kloof te dichten en kwam regelmatig in de problemen door de sterk verhoogde Puurse opslagdruk. Bij de 2de time-out hielden beide ploegen elkaar nog steeds netjes in evenwicht, 15-16. De toeschouwers werden getrakteerd op enkele knappe, lang uitgesponnen rally’s en Duvel verdedigde steeds sterker, maar MSiks gebruikte zijn ervaring optimaal en trok ondanks het stevige weerwerk vaak aan het langste eind, 17-21. Onze dames bleven zich heftig weren en zetten hun voet naast die van MSiks, maar uiteindelijk werd de logica toch gerespecteerd en rijfden de bezoekers ook de 3de set binnen met 21-25.

Onze dames kunnen echter met opgeheven hoofd terugkijken op hun wedstrijd. Ze gaven zich niet gewonnen en zijn tot het laatste punt blijven knokken om het een op papier veel sterkere tegenstrever zo lastig mogelijk te maken. Ze kunnen zich nu dan ook met vertrouwen richten op het vervolg van de competitie.

Verslag: Jasper Ledeganck