15 op 15 voor onze Heren 3de Provinciaal

Datum artikel: 15 oktober 2017 - 20:00

Onze Devils kregen dit weekend het bezoek van Bravoc Ranst, dat met 2 punten uit 4 wedstrijden op 2 na laatste stond in het klassement. Dat was echter voornamelijk te wijten aan het loodzware programma dat de bezoekers reeds voorgeschoteld hadden gekregen, want zij kregen al de volledige top-5 over de vloer. Onderschatting was dus uit den boze en interim-coach Wouter Lambrechts zette zijn troepen dan ook meteen op scherp. Al 23 maanden waren onze Devils thuis ongeslagen, en daar zou dit weekend een 26e scalp aan toegevoegd worden!

Duvel had enkele punten nodig om in zijn ritme te komen en keek al snel tegen een 0-3 achterstand aan, maar stelde al even snel orde op zaken. Met snel spel werd het bezoekende blok uit verband gespeeld en de aanvallers scoorden naar hartenlust. Bij de eerste time-out was de 3-puntenkloof al helemaal weggewerkt en omgebogen in het voordeel van onze Devils, 8-5. Ook na de pauze dicteerden onze heren de wet. Bravoc probeerde wel aan te klampen, maar zag de Puurse machine toch steeds verder weglopen. Via 16-9 en 21-15 walste de thuisploeg naar een eerste setwinst, 25-16.

Ook in de tweede set liet Puurs de bezoekers weinig hoop. Omwille van enkele slordigheden kon Bravoc nog wel de eerste time-out claimen, 5-8, maar eens Puurs weer een versnelling hoger schakelde wisten de Kempenzonen al gauw hoe laat het was. Stevig opslagwerk, secuur verdedigend werk, een gebeiteld blok en enkele forse mokerslagen in aanval, zie hier de ingrediënten voor een Ranstse migraine-aanval. Met bruisend volleybal trok de thuisploeg zo ook de tweede set naar zich toe. Amper 1 puntje had Bravoc nog weten te maken voor de 2de TTO, 16-9, en die kloof zouden onze Devils alleen maar verder uitdiepen. Via 21-13 viel het verdict uiteindelijk op 25-15.

In de derde set, met tal van nieuwe gezichten tussen de lijnen bij de thuisploeg, leek Bravoc even zijn voet naast die van Puurs te zullen gaan plaatsen (7-8) en kon het zelfs even dromen van setwinst (13-16), maar uiteindelijk zag het de Duvel-boys toch weer de bovenhand halen. De thuisploeg toonde andermaal dat het eigenlijk over 2 volwaardige provinciale-ploegen beschikt en ging op en over de Kempenaars naar 24-19. De concentratie verslapte nog even en de bezoekers slopen zo nog wat dichterbij, maar uiteindelijk sleepten onze heren na 57’ toch maar weer een 3-0 overwinning uit de brand, 25-23.

Het blijft zo met 15 op 15 ongeslagen alleen op kop in 3de Provinciale B en kan het met vertrouwen afreizen naar de Stille Kempen volgende zaterdag, om daar om 20u middenmotor Westerlo partij te geven. Zij vertoeven met 6 punten uit 4 matchen op een voorlopige 6de plek.